Laddar

Etiskt ansvar i Fast Fashion?

Underleverantören har levererat produkter och textilier för klädmärken som HM, Sports Direct, Henri Lloyd, New Look och Muji. På grund av den ständiga strävan efter goda rabatter, erbjudanden och låga priser, hittar de stora modehusen ofta arbetskraft till rabatter i olika utvecklingsländer.

Förra året avslöjades det att en populär textilentreprenör i Myanmar hade anställt tre fjortonåringar för 13 cent i timmen.

Att producera på marginalen innebär att vi som användare kan spara pengar, men vart går gränsen? Och vem är skylden? I det här fallet var HM inte särskilt tydligt om underleverantörens situation, men de var förmodligen inte särskilt intresserade av att undersöka den.

Konsumenterna måste också vara ärliga mot sig själva om vad de köper. Om du alltid väljer de billigaste produkterna, de största rabatterna och de bästa erbjudandena, kommer du i slutändan att köpa något du måste lita på, gjord av skrupelfria underleverantörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *